- Balıkçı Köylerinde Deniz Ürünleri ve Lezzet Mirası: Sürdürülebilir Gastronomik Turizm Fırsatları
Balıkçı Köylerinde Deniz Ürünleri ve Lezzet Mirası: Sürdürülebilir Gastronomik Turizm Fırsatları
Hedefler
Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı
Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Uğur KAÇAN’ın “Balıkçı Köylerinde Deniz Ürünleri ve Lezzet Mirası: Sürdürülebilir Gastronomik Turizm Fırsatları” isimli projesiyle Türkiye’nin balıkçı köylerindeki deniz ürünleri ve yerel lezzet mirasını sürdürülebilir gastronomik turizm fırsatlarına dönüştürmek amacıyla tasarlanmıştır. Deniz ürünlerinin avlanışından sofralara gelene kadar olan yolculuğu ve bu sürecin köy ekonomilerine olan etkileri araştırılmıştır.